top of page

Cristina de Middle 

​

Cristina de Middel va nèixer a Alacant el 1975 és una fotògrafa documental i artista espanyola que viu i treballa a cavall entre Brasil, Mèxic i Espanya. Ha treballat com a fotoperiodista per a diferents diaris espanyols i ONGS abans de decidir dedicar-se a un treball més artístic i personal. Des 2016 forma part de l'Agència Magnum. Va conseguir el Premi Nacional de Fotografia 2017.

​

Combina els seus treballs documentals amb altres personals on qüestiona el llenguatge i la veracitat de la fotografia com a document i juga amb reconstruccions o arquetips que difuminen la frontera entre la realitat i la ficción.

Marcel·liní Antúnez Roca

Marcel·lí Antúnez Roca va nèixer a Moià, província de Barcelona el 13 de desembre de 1959 és un dels artistes catalans més reconeguts en l'ús de les tecnologies digitals en l'àmbit de la performance mecatrònica i la instal·lació.

​

La trajectòria de Marcel·lí abasta un període de 30 anys, durant els quals ha desenvolupat un univers visual absolutament personal i iconoclasta, basat en en una reflexió sobre sistemes de producció artística, el que ell anomena sistematúrgia, amb una iconografia particular i pròpia. Ha realitzat instal·lacions i performances, en museus, galeries, teatres i espais no convencionals en més de 40 països.

 

Alguns dels seus premis i distincions:

  • Primer premi al Festival étrange Paris 1994,

  • Best New Media Noveaux Cinéma Noveaux Médias Montreal 1999

  • Premi Max Espanya 2001

  • Premi FAD 2001 Barcelona

  • Menció d'Honor a Prix Ars Electronica 2003

  • Premi Ciutat de Barcelona el 2004.​

Joan Fontcuberta 

Va nèixer a Barcelona el 24 de febrer de 1955. És un artista, docent, assagista, crític i promotor d'art especialitzat en fotografia.

​

Ell és caracteritza per el l’ús d’elements interactius amb la informàtica, on presenta diferents visions a través de la fotografía, com la crítica, ficticia o històriques. L'obra de Joan Fontcuberta s'inscriu en una línia crítica de la fotografia com a evidència de la realitat. Molts dels seus treballs posen en dubte la veritat de les imatges fotogràfiques.

​

Va ser i és docent, artista i crític. De fet, va ser un professor invitat a la diverses institucions com la Universidad de Harvard y Le Fresnoy, Centre National des Arts Contemporains.

​

Alguns premis:

  • David Octavious Hill el 1988

  • Premi Nacional de Fotografia el 1998

  • Premi Nacional d'Arts Visuals el 2010

  •  Premi Nacional de Cultura el 2011

Albert Gusi

Albert Gusi va nèixer a Castellbisbal el 1970 i és un artista català. 

 

Normalment treballa des del camp de la fotografia elaborant uns projectes que, la majoria de vegades, són petites incursions sobre el paisatge. El veritable actor del seu treball és el medi natural immediat, el territori del seu país al qual s’hi sent fortament vinculat i pel qual mostra una profunda admiració i estima. En la seva obra observem un continu “anar i venir” entre el territori, el lloc i la fotografia.

​

Albert Gusi amb observació, poesia, i humor parla de la fragilitat del paisatge, de la seva constant transformació, de la seva memòria i ens proposa una altra manera de mirar-lo, amb una complicitat lúdica a través d’una acció efímera que ens aproxima a un art sobretot en procés, viscut i compartit.

​

Alguns projectes:

  • Objectiu Medacorba (2006): va col·locar d'un trípode al cim Transfronterer Medacorba (2.914m), per tal d'aconseguir la primera fotografia obtinguda Damunt de tres Països (França, Andorra i Catalunya)

  • Simulació d'una fumarola al volcà Montsacopa: realitzada dins del mateix volcà d'Olot, acció seguida en directe per centenars de persones

Makea

Makea Tu Vida és una entitat creada el 2006 sense ànim de lucre de caràcter social i educatiu, que treballa al territori que hi ha entre els mons del Disseny i l'Ecologia.

​

Van dirigides a fomentar el disseny obert, l'intercanvi de coneixements i la creativitat col·lectiva, aplicats a la reutilització en diferents contextos i situacions.

​

A través de metodologies de co-creació i disseny col·laboratiu, desenvolupem tallers per a la construcció de missatges, equipaments d'espais, plataformes relacionals (digitals i trobades), artefactes i objectes.

​

Els objectius d'aquesta entitat són:

  • Plantejar i explorar solucions constructives a través de l'experimentació i prototips a través de tècniques de reutilització de residus.

  • Generar dinàmiques de treball col·lectiu i participatiu, per a la reflexió i conscienciació social i mediambiental.

  • Fomentar la cultura de la Reutilització i Intercanvi de coneixements.

  • Capacitar en el maneig d'eines i metodologies de Disseny en Codi Obert.

  • Desenvolupament de la cultura DIY (Fes-ho tu mateix) / DIWO (Fes-ho amb altres) com a mètode pràctic d'empoderament individual i col·lectiu, enfront de la cultura alienandora del «usar i llençar».

entrada_RE.gif

Victor Papanek 

Va néixer el 1923 i va morir el 1998. Va ser un destacat teòric del disseny. Considerava que el disseny és una professió política perquè té conseqüències sobre la societat, el medi ambient i l'ecologia.

Papanek va fugir en la seva joventut del règim nazi de Vietnam i va anar a Amèrica. A Nueva York va descobrir un món totalment diferent. El 1946 va obrir el seu primer negoci: Design Clínic, dedicat a crear mobles actuals i econòmics per a la societat de la postguerra. El 1970 va publicar el seu llibre "Disseny per al món real".

Formava part d'una xarxa d'intel·lectuals, arquitectes i dissenyadors que volien transformar Europa i els Estats Units. Les idees de Papanek han inspirat generacions de dissenyadors.

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com

bottom of page